Véletlen cikk


 


Harsányi Pincészet

 

 
Alapadatok
 

 
Cím: Sárospatak 3950 Sárospatak Kossuth L. út 25.
 
Telefon: +36704426146
 
Nyitvatartás:

 

 
Weboldal: http://www.harsanyipinceszet.hu/
 
Email: info@harsanyipinceszet.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

A családi pincészet 6 termő hektáron gazdálkodik bioorganikus eszközökkel Tokaj-Hegyalján, Sárospatakon. 

A Harsányi család ősei is meglátták ennek a városnak a kulturális értékeit, amikor az 1800-as évek végén szőlőbirtokot vásároltak. A több mint száz éves birtokközpont, egy katlanban fekszik, a Király-hegy és a Megyer-hegy között. A hely atmoszférája megkapó a maga érintetlenségében.

A pincészet a családi hagyományokat folytatva, de új irányokat keresve kezdte meg átalakult működését 2012-ben. Sajátságosan keveredik a régi és az új – miközben modern szőlőgazdálkodás folyik, közben az épületekből és a környező vidékből árad a múlt gazdagsága.A pincészet szőlőterületei is itt találhatóak. A Királyhegy, a Megyer, a Ciróka és a Kútpatka a környék négy leghíresebb dűlője.

A Harsányi Pincészet érlelő pincéje nem a birtokközpontban, hanem Sárospatak belvárosában, a Cuvée Rendezvényház látványpincéjében található. Itt egészen más világba csöppenünk. Elegancia, modernitás, apró különlegességek jellemzik az épületet, de valahogy ugyanaz a bensőséges atmoszféra vesz körül, mint amit a birtokközpontban érezni.

Hiszünk a magyar borokban, azok világszínvonalú minőségében és értékében ezért célkitűzésünknek tekintjük ezt a hitet a lehető legtöbb csatornán, minél több embert bevonva terjeszteni!


 

Róluk írtuk korábban