Véletlen cikk


 


Illés Pince

 

 
Alapadatok
 

 
Cím: Erdőbénye 3932 Erdőbénye, Kossuth u. 1.
 
Telefon: +3647396102 +36302391018 +36303188440
 
Nyitvatartás:

 Egész évben, a hét minden napján

 
Weboldal: http://illespince.hu/
 
Email: illespince@illespince.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

Az Illés Pince a tokaji borvidék egyik festői szépségű településén, Erdőbényén található. A borház széles borkínálattal várja a vendégeket egész évben, a hét minden napján. A kétszintes, hétágú pincerendszerben 40-70 fő vendéglátására alkalmas teremben családias körülmények között a finom borok mellé házias ételeket kínálunk.
​Látogasson el hozzánk, keresse borházunkat Erdőbénye főterén!

 

Borkóstolás

Erdőbényei pincénkben borkóstolásra alkalmas termet alakítottunk ki, ahol 40-70 fő vendéglátására nyílik mód.

Széles szortimentünkben a tokaji pincékre jellemző 6-8 tétel helyett 20-30 tétel is kóstolható, valamint vannak olyan kiemelkedő tételeink is, amelyeket csak vásárolni lehet.

Igény esetén, előzetes egyeztetés szerint borkóstolóra bejelentkezett vendégeinket 30 km-es távolságon belül a szállásról a pincéhez és vissza is szállítjuk. 

2016. január 23-án maratoni borkóstolásra várjuk az érdeklődőket! Részletek itt!

Étkezés

Ételkínálatunk a borok mellé:

Hidegételek:

Zsíroskenyér
Sajttál
Paraszttál

Főtt ételek:

Töltött káposzta hegyaljai módra, háziasan
Pincepörkölt tarhonyával
Cipóban sült csülök tormával

 Szőlészeti-borászati bemutatóterem 

Borházunkban szőlészeti-borászati tárgyakat, valamint őslénynyomatokat bemutató terem is található, amely a helytörténeti értékek, a híres erdőbényei hagyományok megismertetését szolgálja. A teremben - a család geológiai kötődése folytán - Tokaj-Eperjes hegységből származó kőzetek és ásványok kerülnek bemutatásra. A gyűjtemény legérdekesebb és legértékesebb része az Erdőbénye Ligettetőről származó hal- és növénylenyomatok, mivel itt találták meg Magyarország legidősebb szőlőlevél lenyomatát, a Vitis Tokaiensis-t is. Ezt az értéket a National Geographic magazin is felfedezte és számba vette pincénkben.

Bortrezor bérlés

Korlátozott számban lehetőség van a már kialakított igényes bortrezorok egyikének hosszútávú bérlésére is. Egy-egy trezorban 350-400 palack bort lehet elhelyezni. A személyes trezorokra névre szóló tábla is kerül, kívánság szerinti szövegezéssel.


Előrendelés

A pincénél lehetőség van magánszemélyek, családok vagy cégek számára privát bor készítettésére kiválasztott tőkékről szüretelt szőlőből, egyéni kívánságoknak megfelelően. Szőlőtermésünk 15-20 százaléka elővételben kerül értékesítésre: a vásárló elmondja, hogy milyen jellegű bort szeretne és ha erre a borra a szőlő állapota megfelelő, akkor a gazdával a vevő kimegy a birtokra és együtt megtekintik a termést. A tőkénél megköttetik az üzlet, kifizetésre kerül a tétel, és a vevő egy, két vagy három év múlva kap egy értesítést, hogy jöhet a borért. Egyedi tételt 200 palack felett vállalunk.

 


Muzeális borok, egyedi címkék

Készséggel teljesítjük az esetleges muzeális tételekre vagy reklámfeliratos palackokra vonatkozó megrendeléseket is.

 

 

Róluk írtuk korábban