Véletlen cikk


 


Zsirai Pincészet

 

 
Alapadatok
 

 
Cím: Mád 3909 Mád Batthyány utca 71.
 
Telefon: +36303331887
 
Nyitvatartás:

Előzetes egyeztetés alapján

Szolgáltatások:

- borkóstolás
borvacsora
- pincelátogatás
- élmény-dűlőtúra

- szállás a Zsirai Vendégházban

 - étkezési lehetőség előre megrendelés esetén

Borász: Zsirai Kata, Tóth Csaba

Borok amire a legbüszkébben vagyunk:
Tokaji Aszú 2008 – Vinalies Internationales Arany érem

 
Weboldal: http://zsiraipinceszet.hu/
 
Facebook: www.facebook.com/zsiraipinceszet
 
Email: info@zsiraipinceszet.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

 

"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség"

(Zsirai Csaba 1961-2011)
 

Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat.

A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő Pincészetté nőtte ki magát.

A tokaji borvidéken, Mádon, a villányi borvidéken, Palkonyán valamint a somlói borvidéken, a hegy déli oldalán, Somlóvásárhelyen rendelkezünk pincével, és kizárólag saját szőlőből készítjük a borainkat." Kiváló termőhely, idevaló fajta, lelkiismeretes gondoskodás, jó esztendő" szerintünk ez a jó borok titka.

Mondhatni " hungarikumok" előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett.


Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal - akik inkább segítő barátok - visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki.


Zsirai Kata és Petra


Szolgáltatások:  

Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van borkóstolásra, illetve borvacsorára, ami opcionálisan kiegészíthető pincelátogatással, illetve élmény-dűlőtúrával.

Szálláslehetőség a Zsirai Vendégházban

 

 

Róluk írtuk korábban