Véletlen cikk


 


Ferdinánd Pincészet

 

 
Alapadatok
 

 
Cím: Mád 3909 Mád Magyar u. 38.
 
Telefon: +36202873967
 
Nyitvatartás:

 

 
Weboldal: http://ferdinandborok.bloglap.hu/
 
Facebook: https://www.facebook.com/ferdinandpince
 
Email: ferdinand.pinceszet@gmail.com
 
  
Részletes leírás
 
 


A mádi Ferdinánd Pincészet 2007-ben alakult. Közel 2,5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk történelmi első osztályú dűlőkben, Furmint és Hárslevelű szőlőfajtákkal.

 

 

A boraink a száraz boroktól az Aszúkig, a teljes Tokaji borvertikumot felölelik. A szőlőink művelése 2011 óta teljes egészében ökológiai szőlőtermesztési technológiával történik, elhagyva a konvencionális kémiai vegyszereket.

 


Bihari Ákos Ferdinánd

 

A borkóstolásokat egy közel 500 éves pincerendszerben tartjuk. A borászunk vezetésével körbejárhatják a pincét és a borok mellett betekintést nyerhetnek Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájába. Megismerkedhetnek a különböző szőlőfajtákkal, szőlőtermesztési és borászati eljárásokkal. Vannak különleges ajánlataink is a borbarátok részére, amelyek komoly szakmai képet adnak a munkánkról.

 


 

Borász szakmai túravezetés:
Az alap borkóstolások mellett lehetőség van egy borászati szakmai túravezetésre is, ahol az 5 boros kóstolón felül, a még hordóban érlelődő borokat is meg lehet kóstolni. Évjáratokat és a különböző dűlőkben termett borokat is össze lehet kóstolni. Így fel lehet fedezni a borkészítés rejtelmeit, kulisszatitkait, sokkal bővebb és részletesebb tudást lehet szerezni a borokról és szőlőtermesztési fortélyokról.

 


 

Dűlőtúra és borkóstolás:
A dűlőtúra keretében a borász vezetésével be lehet járni a mádi határban található ültetvényeinket. A túra keretében részletes ismereteket szerezhetnek a szőlőtermesztési technikákról, betekintést nyerhetnek az aktuális szőlészeti munkákba. Megtekinthetik Tokaj-Hegyalja, ezen belül Mád legszebb szőlőterületeit.

 


 

Az egyik legizgalmasabb része a túrának az, hogy a borainkat azon a hegyen/dűlőben kóstolhatják meg, ahol az megszületett.

 

Róluk írtuk korábban